headline photo

Sunday, March 15, 2009

Pencapaian SPM 2008 Sekolah2 Malaysia

Berikut merupakan senarai 12 teratas sekolah-sekolah terbaik seMalaysia dalam pencapaian SPM 2008:
  1. MRSM Langkawi (1.4041)
  2. MRSM Taiping (1.5391)
  3. MRSM Pengkalan Chepa (1.5439) ....tahniah tahniah! :)
  4. SASER (1.612)
  5. KISAS (1.68)
  6. MRSM Tun Ghafar Baba (1.6865)
  7. ASIS (1.754)
  8. SAMURA (1.83)
  9. SESTER (1.841)
  10. SBPI GOMBAK (1.883)
  11. SAINS JOHOR (1.906)
  12. MRSM Alor Gajah (1.9326)

Berikut senarai kedudukan SBP dalam pencapaian SPM 2008:

1. SASER 1.612
2. KISAS 1.68
3. ASIS 1.754
4. SAMURA 1.83
5. SESTER 1.841
6. SBPI GOMBAK 1.883
7. SAINS JOHOR 1.906
8. SBPI RAWANG 1.951
9. SESERI 1.979
10. KUSESS 1.99
11. SBPI BATU RAKIT 2.004
12. SEMASHUR 2.014
13. SMSSI 2.005
14. SEMESTA 2.059
15. MCKK 2.073
16. MOZAC 2.084
17. SBPI SELANDAR 2.075
18. SMAPK 2.11
19. SAS 2.108
20. FARIS PETRA 2.135
21. SAINS SULTAN MAHMUD 2.142
22. SBPI TEMERLOH 2.143
23. STJ 2.171
24. SMAPL 2.198
25. SBPI SABAK BERNAM 2.193
26. STF 2.221
27. SBPI JEMPOL 2.248
28. SEMESRA 2.266
29. SMACH 2.269
30. SMSS 2.289
31. SBPI GOPENG 2.277
32. SMESH 2.321
33. SBPI PEKAN 2.355
34. SBPI KUANTAN 2.382
35. SERATAS 2.409
36. SEMSAS 2.406
37. SDAR 2.419
38. SAINS KUCHING 2.438
39. SHAH PEKAN 2.434
40. SEMESTI 2.447
41. SAKTI 2.444
42. STAR 2.456
43. SOKSEK 2.604
44. SAINS LAHAD DATU 2.621
45. SAINS DUNGUN 2.637
46. SAINS LABUAN 2.822

Untuk kategori MRSM, belum ada sumber lagi. Kalau ada, akan dikemaskini. hehe. Untuk ranking SPM 2007, sila klik di sini.

15 comments:

miSyuE's said...

maktab kite terer kan? hee aku tak sangka

marini said...

waa terer betul adik2 kita ya. td aku jumpe cikgu zaiton (cikgu bio) dan anak2 lelaki yang comel betul kat airport.

Hafizuddin Awang said...

rehe, alhamdulillah pc masih menyengat lagi. hehe

marini, anak2 cikgu zaiton semuanya comel2. tmasuklah anak2 homeroom nya sendiri aka aku. hehe prasan sungguh!

rokiah_bony said...

u rox langkawi!

Hafizuddin Awang said...

tahniah untuk cik murni. hehe.

kamilsifu said...

salam..
haha..mane perginyer serting nih??=p rajin tul mung carik ek..hehe..=]

Mohd Hazreen Rashid said...

huhu, langkawi ROCKs!
rajin ko cari judin... ermm asal TKC tak masuk dlm senarai eh?

Hafizuddin Awang said...

kamil, list utk mrsm aku xjumpa yg full lagi. kna tunggu org kat msia kasi. heheh.

tahniah utk alma mater hg hazreen. tkc? ermm xprasan la plak aku. xpe, kalo tjumpa, nanti aku masukkan. hehe.

Asyraf said...

Eh maktab sayerla yg plg atas..tahniah adik2..atas penerusan tradisi no 1 kita..weee

Alhamdulillah dan syabas...

Hafizuddin Awang said...

aaaaa dari facebook hinggalah ke blog, xabes2 ke-asobiah-an acap. hehehe. yer tahniah utk mrsm langkawi. ha dah brapa kali dah aku pazdravliyatt mrsm langkawi.

amir said...

powerla mrsm pc kn. bangga ak penah menjadi warga pc. harap smenye dpt dikekalkan..

pawang perdana said...

pawwahhhh..mrsm langkawi itu aa..manyak bagus..i soka laaa...
wahaha!!!
kalo terer u teke la sape i!
haha

cik fatt said...

wow.
skola aku no 10.
tak ku sangka..hakhakhak..

фарина захари said...

TKC, SBPI KUBANG PASU, SSP, SAINS MIRI, SAINS PASIR PUTEH, SAINA, SAINS MAT JIWA & SMSAH belum update lagi...haih, berdebar2 ak..tlg la naik balik SSP ni..buat malu je ak sbg alumni :P

Hafizuddin Awang said...

amir,aku pon menumpang bangga hasil kejayaan diorg tu walaupun result time kita dulu tidaklah beberapa boleh dibanggakan. hehe.

pawang perdana, u sape? maresmawian la.

cik fatt,kuses pun apa kurangnya. mengancam jugerr. hehe.

faryna, ko bharap la yg tkc dan sains pasir puteh tu lagi bawah dr ssp. boleh la jadi skolah pompuan paling mantap. hehe.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails